Fri fragt ved køb over 500kr.

Blog

  1. Hvad er kystfiskeri, og hvad er fordelene ved det i forhold til havfiskeri?

    Silhuet af fisker ved kysten

    Kystfiskeri er en form for fiskeri, der foregår i kystnære farvande, typisk inden for synsvidde af land. Dette kan omfatte alt fra små vandløb og floder til store søer og oceaner. Kystfiskeri har flere fordele i forhold til andre former for fiskeri, f.eks. havfiskeri. For det første er det generelt lettere at få adgang til kystnære farvande end til det åbne hav. Det betyder, at du ikke har brug for specialudstyr eller en båd for at fiske ved kysten. For det andet er det kystnære miljø typisk mere stabilt end det åbne hav, hvilket gør det lettere at forudsige bølgemønstre og vejrforhold. Endelig er kystnære farvande normalt mere produktive end det åbne hav, hvilket giver et større udvalg og en større overflod af fisk. Af disse grunde er kystfiskeri et populært valg for både fritids- og erhvervsfiskere.

     

    Hvordan du kommer i gang med at fange kyst fisk?

    Kystfiskeri er en fantastisk måde at nyde sporten på uden at skulle ud på dybt vand. Der er dog

    Read more »
  2. Lær alt om ørred fiskeri

    Ørred i fangstnet

    Har du nogensinde haft lyst til at fiske efter ørreder, men ikke været sikker på hvor du skulle starte? Så er du kommet til det rette sted! I dette blogindlæg dækker vi alt, hvad du har brug for at vide om ørredfiskeri, lige fra hvilket udstyr du skal bruge til de bedste teknikker til at fange en ørred. Så uanset om du er nybegynder eller en erfaren lystfisker, der ønsker at genopfriske dine færdigheder, kan du læse videre for at få alle de tips og tricks, du har brug for, så din næste fisketur bliver en succes.

     

    De forskellige ørredtyper, og hvor de kan findes

    Der findes flere forskellige ørredtyper, bl.a. regnbueørred, havørred, bækørred, m.fl. I Danmark er de mest udbredte typer havørred, søørrred og bækørred. Som navnene antyder, så findes de tre typer i henholdsvis havet, søer og bække. Bækørreder har ikke gennemgået den proces, som kaldes smoltificering, hvilket er unge ørreders udvandring til havet. Det betyder, at bækørreder bliver i

    Read more »
  3. Kom i gang med makrelfiskeri!

    Makreller

    Makrelfiskeri er en populær aktivitet for mange fiskere, som nydes af både nybegyndere såvel som øvede. Makrellen er en skøn spisefisk, og en friskfanget en af slagsen smager bare langt bedre end den, som du finder tilsat tomat i dåser. Fra juni måned og frem til efteråret kan du fange den populære hurtig svømmer ved både kyst og mole.


    Få det rette udstyr til at fange makreller

    At fiske efter makreller, eller hvilken som helst anden fisk, kræver som regel kun tre ting: tålmodighed, basal viden om hvor og hvordan fiskene færdes, og sidst men ikke mindst det helt rigtige udstyr. Eftersom at makreller kan fanges fra både mole og kyst, så er der også forskel på hvilken slags udstyr du skal have fat i. 

    Det sker faktisk tit, at kystfiskere får makreller på krogen når de sætter jagten ind på havørreder. De to typer af fiskeri er også ret ens, langt hen ad vejen, og du kan derfor med fordel gøre brug af samme teknikker. Blinket skal være i naturlige

    Read more »
  4. Sådan fanger du fladfisk

    Fladfisk på badebro

    Fladfisk er en fælles betegnelse, for fiskearter som pighvar, slethvar, rødspætte og skrubbe. De er alle, som navnet indikerer, flade, og adskiller sig på den måde fra mange andre fiskearter. Samtidig er de meget tilgængelige at fange, og er alle yndede spisefisk, hvilket er med til at understøtte deres store popularitet hos alle lystfiskere; nye som erfarne.

    Men hvad skal du have styr på, inden du begiver dig ud i at fiske efter fladfisk? Her vil vi komme med vores anbefalinger til alt fra fiskestang og -hjul, til agn og endegrej.

     

    Fladfisk sæson - Forskellige arter af fladfisk

    En fladfisk er en fantastisk skabning, og det er vigtigt at kende til de forskellige arter før man tager på fisketur. Der er nemlig stor forskel på hvad du skal have med, alt efter om du fisker fra molen, langs kysterne eller jolle. Hver fladfisk har en flad kropsform og finner på begge sider af kroppen, med øjne på den ene side og et ovalt mønster langs huden.

    Read more »
  5. Få styr på endegrejet!

    Fiskeri ved sø

    Den aktive del i mange typer af endegrej, er en lys, skinnende genstand, der fanger fiskens opmærksomhed. Lokkemidlet bliver ofte rykket, så det ligner et skadet eller kæmpende bytte. Denne handling udløser fiskens naturlige instinkt til at jage og angribe.


    Nogle agn er designet til at tiltrække fisk ved at efterligne deres udseende og/eller duft. Lokkemaden er designet til at ligne og lugte som mad, som fiskene naturligt ville spise. Dette udløser fiskens naturlige instinkt til at spise.


    Nogle agn er designet til at kombinere begge tiltrækningsmidler. Lokkemidlet er lyst og skinnende, og det lugter og smager som mad, som fiskene naturligt ville spise. Denne dobbelte tiltrækning kan være meget effektiv til at fange fisk.


    Hvilken type agn eller lokkemad er bedst til at fange fisk? Det afhænger af den fisk, du forsøger at fange, og af de forhold, du fisker under. Eksperimenter med forskellige agn og typer af endegrej for at se, hvad der virker bedst for

    Read more »
  6. Din guide til sandart fiskeri

    Gennem de sidste årtier er sandart fiskeri blevet mere og mere populært, både for lystfiskeri og erhvervsfiskeri. En sandart er en sand lækker sild at få på krogen, og der er gode muligheder for sandart fiskeri i Danmark. Nogle går specifikt efter sandarter, mens andre ser den som et lækkert supplement til andre fisk. Men præcis hvordan gør man ved sandart fiskeri, og hvilket udstyr skal man bruge? Vi giver dig her den ultimative guide til sandart fiskeri.

    Sandart sæson = Sandsynlighed for fangst

    Sandart fiskeri er meget populært, og der holdes sågar årlige konkurrencer, hvor det kun gælder om at få sandart på krogen. En af grundene til sandartens popularitet er, at sandarten, om end den ikke er en særlig stor fighter, kan være meget svær at få til at bide på. Den er dermed en stor udfordring for mange lystfiskere, og samtidig smager den

    Read more »
  7. Fiskeri efter aborre - en begynderguide til din næste fisketur

    Intet er mere afslappende end aborre fiskeri. Ud i den danske natur, enten alene eller sammen med en gruppe venner, hvor man i hyggeligt sindelag kan hyggekonkurrere om at fange den største, tungeste og flotteste fisk, som alle vil mindes længe efter. En af de mest almindelige fisk i Danmark er aborren, og aborre fiskeri kræver ikke det store udstyr. Læs med her for at få mere bid ved aborre fiskeri. Jo mere man ved om aborre fiskeri, jo større er sandsynligheden for at få bid.


    Aborre fiskeri – Det skal du vide om aborre fiskeri og aborre grej

    Som allerede beskrevet fanger man aborrer ved aborre fiskeri, og det en af de mest almindelige fiskearter i Danmark. Hvis du udfører aborre fiskeri i en sø eller å, er der næsten altid garanti for at fange en sådan fisk. De trives i næsten al slags vand, og der er masser af dem. Den er netop blevet så populær, fordi den ikke kræver

    Read more »
  8. Gedde fiskeri – Dronningen af å og sø

    Gedde fiskeri er en dejlig afslappende hobby, som mange nyder. Med gedde fiskeri er man ude i naturen og nyder den meditative stilhed, mens man venter på bid. Men hvis man ønsker at fange noget, skal man ikke blot bruge det rigtige grej og madding ved gedde fiskeri, men også vide, hvordan man bedst gør. Vi giver dig nu en introduktion til gedde fiskeri– Kast snøren længere ud og få et større udbytte af dit gedde fiskeri. 

    Gedde fiskeri – en stor oplevelse

    Selvom det giver en stor glæde bare at tage på gedde fiskeri, vil mange af os også gerne stolt kunne vise en rigtig gedde frem, både til andre fiskere samt på billeder. Og det giver bare ikke det samme at vise en lille fladfisk som en stor gedde.

    Ikke uden grund er gedden kendt som konge af både sø og å. En stor gedde vejer omkring

    Read more »
  9. Rovfisk – Fangst af de helt store fisk

    For mange er en fisketur indbegrebet af en skøn dag. Måske er man alene, måske sammen med en gruppe venner, men man er ude i den danske natur, som man kan nyde i al sin pragt, mens man venter på bytte. Det er nemmest at starte med små fisk som sild, men i takt med, at erfaringen stiger som højvandet i havet, ønsker man måske at få flere udfordringer. Og hvad er en bedre udfordring end en kamp med stor rovfisk ude i naturen? Læs videre og få vores bedste tips til fiskeri efter rovfisk i Danmark – både de bedste rovfisk og det bedste udstyr.

    Kast snøren længere ud efter rovfisk

    Rovfisk, også kaldet predatorfisk, dækker over en række typer af fisk, der har det til fælles, at de spiser andre fisk. Der er ingen nærmere definition på rovfisk, så det vil sige, at der i Danmark

    Read more »
  10. Alt du skal vide om Aborre fiskeri

    Mange danskere nyder at tage på aborre fiskeri. Den danske natur er et meget indbydende sted til aborre fiskeri, og der er mange muligheder for forskellige fiskesteder. En af de oftest forekommende fisk i danske vande er aborren, og den er populær at fange. Men hvordan fanger man aborren, hvad skal man bruge af aborre grej til aborre fiskeri, og hvorfor skal man bruge aborre agn til aborre fiskeri? Vi giver dig nu svaret på alle dine spørgsmål om aborre fiskeri, så du kan kaste snøren endnu længere ud i vandet og fange endnu flere aborrer - endnu nemmere.

    Det skal du have i aborre grej

    Aborren findes mange steder, men der er forskellige tilgange til at fange dem alt efter, hvor de er. Først og fremmest findes de i søer overalt i landet, så hvis du har adgang til og lov til at fiske i en sø, er det et ideelt sted at fiske til aborre fiskeri. Oftest opholder aborren sig nær bunden af søen

    Read more »
Side
  • 1
  • /
  • 4
TopGrej ApS | Kalundborgvej 88 | 4200 Slagelse | Danmark | Mail: support@topgrej.dk | CVR: 37 19 09 50