Fri fragt ved køb over 500kr.

Fluegrej

Fluegrej

Her på siden finder du vores udvalg af fluegrej. Topgrej er din professionelle forhandler af alt det bedste fluegrej og fluefiskeri udstyr. Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra store som små mærker til fluefiskeren, og du kan her finde alt fra waders til havstænger, endegrej og øvrigt tilbehør.

Vi har et stort sortiment af fluer, flueæsker, flueliner og meget mere fluegrej. Leder du efter en solid fluestang, så er du kommet til det rette sted. Udover vores standard samling af billige fluestænger, kan du også være heldig at finde en fluestang på tilbud hos os.

Her på siden finder du vores udvalg af fluegrej. Topgrej er din professionelle forhandler af alt det bedste fluegrej og fluefiskeri udstyr. Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra store som små mærker til fluefiskeren, og du kan her finde alt fra waders til havstænger, endegrej og øvrigt tilbehør.

Vi har et stort sortiment af fluer, flueæsker, flueliner og meget mere fluegrej. Leder du efter en solid fluestang, så er du kommet til det rette sted. Udover vores standard samling af billige fluestænger, kan du også være heldig at finde en fluestang på tilbud hos os.

Fluegrej til fluefiskeri

 

Herunder finder du vores udvalg af fluegrej. Topgrej er din professionelle forhandler af alt det bedste fluegrej og fluefiskeri udstyr. Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra store som små mærker til fluefiskeren, og du kan her finde alt fra waders til havstænger, endegrej og øvrigt tilbehør.

Vi har et stort sortiment af fluer, flueæsker, flueliner og meget mere fluegrej. Leder du efter en solid fluestang, så er du kommet til det rette sted. Udover vores standard samling af billige fluestænger, kan du også være heldig at finde en fluestang på tilbud hos os.

Find, hvad du mangler af fluegrej i vores sortiment

Topgrej stræber efter at opretholde en høj standard for kvalitet og service. Vi udvælger omhyggeligt vores produkter og samarbejder med pålidelige producenter af udstyr til fluefiskeri for at sikre, at vores kunder får effektivt og holdbart fluegrej.

Vi er også altid til rådighed for at besvare spørgsmål og give rådgivning, så du kan træffe det bedste valg for dit kommende fiskegrej. Her nedenfor ser du de mest spurgte spørgsmål om fluefiskeri, samt vores svar på, hvilke produkter passer bedst. 

Hvad er fluefiskeri?

Sammenlignet med andre typer fiskeri, så er fluefiskeri helt anderledes. Mest på grund af fluegrejet. Ved andre former for fiskeri er det endegrejet, der udgør vægten og som "spænder stangen op". Ved fluefiskeri bruger man små fluer, som imiterer insekter eller byttefisk. Disse fluer vejer nærmest ingenting, sammenlignet med f.eks. et blink eller en spinner. For at gøre det muligt at kaste med fluerne, så er det i stedet selve linen, der udgør vægten.

Der findes også forskellige typer af flueliner, du kan bruge til fluefiskeri, men det overordnede formål er altid at gøre det muligt at spænde stangen op og sende den lille flue afsted. Hvor langt man kan kaste afhænger meget af ens teknik, hvilket er noget mange bruger lang tid på at perfektionere. 

Hvilke fisk kan man fange på flue?

Som udgangspunkt kan man fange alle de samme fiskearter på flue, som man kan med en spinnestang. Det gælder bare om at finde den rigtige flue, som imiterer den pågældende fisks bytte eller fødeemne. Herhjemme er det typisk havørreder og gedder, der fiskes efter med fluegrej. Disse arter gør sig velegnede at jage med fluegrej, da de normalt er at finde relativt tæt på bredden.

Der kan dog være forhold, som gør det mere besværligt at fiske med fluegrej. Især kan vindstyrke og vindretning have noget at sige, når det handler om fluefiskeri. Eftersom man svinger linen over vandet som optakt til det endelige kast, så kan en kraftig sidevind gøre denne proces svær. Men ikke umulig! 

Hvad skal man bruge af fluegrej?

For at komme i gang, så kræver det i teorien ikke andet end et fluegrejssæt bestående af stang, hjul, line og nogle fluer. Der findes selvfølgelig forskellige typer af dette fluegrej, alt efter hvad der fiskes efter. Til dansk kystfiskeri bruges typisk en 9 fods stang i klasse 6-8.

Klassificeringen af fluegrej markeres med symbolet ”#” og så et tal. På den måde kan man nemt samle et sæt, der passer sammen. Så længe både fluehjul, fluestang og flueline har samme klassificering, så kan det ikke gå helt galt.

Der findes et enormt udvalg af fluegrej på markedet i dag i mange prisklasser. Det er derfor muligt at komme i gang for relativt få penge. Herefter kan man altid opgradere - det vigtigste er at komme ud til vandet. Her er et par af de mest afgørende stykke fluegrej, du har behov for, når du skal i gang: 

Fiskestangen

Fiskestangen er en vigtig del af fluegrejet, og de bedste slags kan bruges til at kaste fluen præcist og kontrollere fisken under kampen. Topgrej tilbyder fiskestænger specifikt designet til fluefiskeri, der giver en ideel balance mellem følsomhed og styrke. Vores udvalg omfatter forskellige længder og styrker, så du kan finde den perfekte fiskestang til dit fiskeområde og de fisk, du vil målrette mod.

Materialerne i vores fluefiskestænger er lette og holdbare, hvilket giver dig mulighed for præcise kast og en behagelig oplevelse på vandet. Fluefiskestænger er designet specielt til at kaste fluer og giver mulighed for præcis placering af fluen på vandet. De kommer i forskellige længder materialer, så du kan finde den, der passer bedst til din stil og matche dem til dit øvrige fluegrej. 

Linen

Fluelinen er ligeledes en afgørende del af fluegrejet. Vi tilbyder et bredt udvalg af fluelinere, der er specielt designet til fluefiskeri. Ved at vælge den rette vægt og type flueline kan du opnå præcis kastekontrol og justere dybden, hvor fluen bevæger sig.

Flydende liner er fantastiske til fluefiskeri på overfladen, mens synkeliner hjælper dig med at nå dybere lag i vandet. En letvægtsflueline er ideel til et fint og præcist kast, mens en tungere flueline giver dig mulighed for at kaste længere og håndtere stærkere vind. Der er også mere specialiseret fluegrej som synkeliner, der hjælper med at få fluen ned i dybere vandlag. 

Fluen

Når det kommer til fluer, er der mange typer af kunstigt bundne fluer, der burde være en del af dit fluegrej, som f.eks. tørfluer, vådfluer, nymfer eller streamers. Disse bruges alle til at efterligne en bred vifte af byttedyr og lokke fisken til at bide.

Fluen er den del af dit fluegrej, der efterligner byttedyr og lokker fisken til at bide. Vores sortiment af fluer er nøje udvalgt for at imitere de insekter eller småfisk, som fisken normalt jager. Vi tilbyder forskellige størrelser, farver og mønstre, der passer til forskellige fiskeforhold, fluegrej og fiskearter. Ved at have et varieret udvalg af fluer kan du tilpasse din præsentation til de aktuelle forhold og fiskens præferencer. 

Hvad skal man ellers bruge til fluefiskeri?

Ud over det helt basale fluegrej, så findes der masser af andet fluefiskeri udstyr, som kan åbne for nye fiskemuligheder. Eftersom meget fluefiskeri sker som vadefiskeri, så er det en god ide at anskaffe sig nogle waders enten med faste støvler, eller stockingfoot (hvor man selv kan vælge støvler ved siden af). Den sidstnævnte mulighed er typisk en mere behagelig og holdbar løsning, da der ikke er noget ”svagt” punkt, som der er når en støvle bliver syet/limet på et par waders. Ved at anskaffe sig et par waders, så kan man komme ud til mange pladser, som før ikke var mulige at nå.

Når man taler om waders og vadefiskeri, så er det nærliggende også at tale om vadejakker. En god vadejakke holder din overkrop både varm og tør, hvilket er er essentielt for at fluefiskeriet er udholdeligt. Derudover er en wadejakke også typisk kortere end en normal fiske/outdoorjakke, da den sidste del af jakken på den måde ikke er under vand, når man står ude i vandet. 

Fluegrej for alle typer af fiskere

Uanset om du er en erfaren fluefisker eller nybegynder, er Topgrejs udvalg af fluegrej designet til at opfylde dine behov og hjælpe dig med at få mest muligt ud af din fiskeoplevelse. Vi er dedikerede til at støtte og inspirere fluefiskere på alle niveauer og ser frem til at være din forhandler af fluegrej.

Hvis der er særlige produkter eller varianter, du leder efter, men ikke kan finde, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os, så vi sammen kan finde det rette fluegrej til dig.

TopGrej.dk | Kalundborgvej 88 | 4200 Slagelse | Danmark | Mail: support@topgrej.dk | CVR: 37 19 09 50