Fri fragt ved køb over 500kr.

Forfang

Forfang

Dit fiskeudstyr bør altid være af høj kvalitet og stærk holdbarhed – dette gælder også dit forfang. Hos TopGrej finder du et stort udvalg af tilbehør og udstyr til fiskeri, og vi har også et imponerende stort sortiment af forskellige typer forfang, der kan passe til fiskeri i både hav, søer og åer. Se vores varer her på siden.

Dit fiskeudstyr bør altid være af høj kvalitet og stærk holdbarhed – dette gælder også dit forfang. Hos TopGrej finder du et stort udvalg af tilbehør og udstyr til fiskeri, og vi har også et imponerende stort sortiment af forskellige typer forfang, der kan passe til fiskeri i både hav, søer og åer. Se vores varer her på siden.

Rundt om forfang

Forfanget er dén del på din fiskestang, der har kontakt til fluen, og som udgør den yderste del af linen. I praksis kan udstyret beskrives som en forlængelse af din line og refererer til en ekstra lille snøre, der er fastgjort til hovedlinen for at præsentere flere agn eller lokkemad på én gang. Dette kan være en effektiv metode til at øge chancerne for at fange fisk. Udstyret er en vigtig del af dit fiskeri, og det har indflydelse på din succes med at få de ønskede fisk i nettet. Det er forfanget, der er udsat for mest belastning under fiskeriet, og udstyret skal derfor kunne håndtere stort pres uden at det ødelægges.

Forfang kan være lavet af forskellige materialer, herunder nylon eller fluorocarbon, og de kan varieres i længde og antal afhængigt af fiskeriets specifikke mål og betingelser. Det er vigtigt at vælge det rigtige forfang og rigtigt præsentere agnen for at optimere fangstchancerne.

Værd at vide om forfang

Overordnet set findes der to varianter af tilbehøret til fiskeri – hhv. udgaverne af nylon og af polyester. De er begge velegnede til kystfiskeri, og de har hver deres fordele og egenskaber. Den mest betydningsfulde fordel ved nylonforfanget er, at de ikke synker meget. De er gode at bruge, når du ønsker at fiske i højt og let vand.

Vil du derimod gerne længere ned på bunden af vandet, eller er der bølger, er det værd at bruge polyforfang. Disse er en anelse tungere, og de har dermed lettere ved at synke ned, så de kan præsentere sig for fiskene nær bunden. Det er vigtigt at være opmærksom på, at længderne på udstyret varierer. Der er forskel på, om det er pighvar forfang eller forfang til fladfisk, du benytter dig af. Typisk er udstyret på samme længde som selve fiskestangen (det vil sige omkring 3-3,5 m). Ønsker du at fiske med store fluer, anbefales det, at du vælger en kortere udgave forfang. Dette vil også være ideelt til geddefiskeri.

Køb forfang til torsk, makrel og sild hos TopGrej

Hos TopGrej tilbyder vi et stort udvalg af dette uundværlige fiskeriudstyr. Det store sortiment gør det muligt for både den erfarne fisker og nybegynderen at købe det bedste udstyr, der matcher erfaring og fiskeritype. Det kan svare sig at undersøge forskellige produkter, f.eks. adskillige typer forfang til torsk, sild eller endda fladfiskeforfang, så du kan sammenligne deres detaljer og fordele. Når du sammenligner forfang, skal du holde øje med følgende punkter:

● Materiale

● Længde

● Tykkelse

● Vægt

● Anvendelse i forhold til fiskeritype

Vi har gjort det nemt og gennemskueligt for enhver at udvælge det bedste forfang og det rette tilbehør. Alle vores produkter er nøje beskrevet med alle vigtige informationer og oplysninger. Du skal altid vælge fiskeritilbehør, der matcher anvendelsesformålet. Når det kommer til fiskeri, er det typen af vand, samt de fisk, du går efter at få på krogen, der skal være i fokus. Uanset om du har tænkt dig at fiske efter torsk, sild, makrel, hornfisk, sej, lubbe eller aborre, hjælper det dig, at du har det bedste forfang at fiske med.

Derfor er forfang vigtigt for dit fiskeri

Det siges, at agnet er noget af det mest oversete fiskeriudstyr. Hovedparten af fiskere har fokus på fiskestang og spole og lægger i mindre grad vægt på line, linens tilbehør og ikke mindst forfang. En succesfuld og udbytterig fisketur er med til at holde din motivation oppe og give dig lyst til at tage ud af fiske igen. Derfor kan det svare sig at købe kvalitetsudstyr og vigtigt tilbehør, der kan fremme sandsynligheden for, at du kommer hjem med fangst. I denne forbindelse er det værd at kende til forfangets to hovedformål:

● Beskyttelse af fiskestang

● Flot præsentation af din agn

Forlængelsen af din line er med til at beskytte din primære fiskesnor, så der ikke opstår skader og brud på den. Det kan blive en trættende og med tiden også en dyr affære, hvis din primære fiskesnor knækker eller udsættes for slid. Når det kommer til at fiske efter torsk, vil denne type fisk have tendens til at dække sig på bunden – og gerne i et stenet terræn. De skarpe omgivelser kan slide på linen, eller din agn kan komme til at sidde fast i sten. Forfang til torsk, sild, gedde og andre fisk har også den fordel at højne din succesrate for at få bid. Forfanget hjælper med til at præsentere agnet, så fiskene bliver tiltrukket af synet. Sørg for at købe udgaver, der er lavet af gennemsigtig tråd, så fiskene ikke kan se linen.

Hvordan skal mit forfang se ud?

Når du undersøger vores store sortiment af forfang, vil du opleve en masse forskellige designs på dette vigtige fiskeriudstyr. Der kan være stor forskel på, hvordan udstyret er lavet, og hvordan det er pyntet. Mens nogle udgaver er skabt i enkle designs med én eller to farver, er der andre varianter, der er mere omfangsrige, og som er pyntet med farvestrålende detaljer.

Hvordan dit forfang til fiskeri skal se ud, afhænger af, hvad du ønsker at fange. Dit fiskeritilbehør skal altid vælges i forhold til fiskeritype og fiskeriformål. Fisker du efter fisk i mørkt vand, kan det være de farvestrålende udgaver, du skal gå efter. Det samme gælder, hvis du går efter fisk, der har tendens til at gemme sig på havbunden.

Vægten af fisketilbehøret er af mindre betydning. Som tommelfingerregel gælder det, at du skal bruge udstyr, der matcher kraften af og størrelse på de fisk, du går efter. Des større fisk, des højere vægt. Et silde forfang vil med andre ord se anderledes ud end en udgave, der skal bruges til at fange gedder eller pighvar.

Særligt om længde på forfang

Det er typisk længden, der er det mest debatterede punkt, når det kommer til dette uundværlige fiskeritilbehør. Der findes ikke ét konkret svar på, hvor lang dit gedde-, aborre-, fladfiske forfang skal være. Det beror på en individuel vurdering og på dine erfaringer. De fleste udgaver ligger på omkring 60-90 cm. Anvender du levende madding, kan det svare sig at vælge en længere snor.

Er du nybegynder med fiskeri, er det en god idé at øve dit kast med fiskestangen derhjemme, så du får styr på og ro ved teknikken, når du bruger forfang. Håndteringen af fiskestangen kommer til at få stor indflydelse på din mulighed for at få bid på krogen. Det er normalt og naturligt at skulle bruge mange timer på at øve og vænne sig til kastet. Tålmodighed og brug af højkvalitetsudstyr er blandt de mest afgørende forudsætninger for, at du kommer til at trives med fiskeri i mange år frem. Køb derfor et nyt forfang som det første step i den rette retning.

Kontakt

TopGrej er altid garant for alt, hvad du har brug for, når du skal i gang med at fiske. Også ved valget af det rette grej. Gå på opdagelse i vores udstillede fiskestænger, hjul eller andet outdoor udstyr. Vi sørger naturligvis også for at give dig de skarpeste priser på markedet, da vi jævnligt prismatcher, ligesom vi ofte sørger for at opdatere vores butik med tilbud, kampagner eller rabatter.

Hvis du har tvivl, spørgsmål eller brug for vejledning til valget af dit forfang, er du mere end velkommen til at kontakte os enten på mail eller telefon.

TopGrej.dk | Kalundborgvej 88 | 4200 Slagelse | Danmark | Mail: support@topgrej.dk | CVR: 37 19 09 50