Fri fragt ved køb over 500kr

Forfang

Forfang

Forfanget er dén del på din fiskestang, der har kontakt til fluen, og som udgør den yderste del af linen. I praksis kan udstyret beskrives som en forlængelse af din line. Udstyret er en vigtig del af dit fiskeri, og det har indflydelse på din succes med at få de ønskede fisk i nettet. Det er forfanget, der er udsat for mest belastning under fiskeriet, og udstyret skal derfor kunne håndtere stort pres uden at det ødelægges. Hos Topgrej finder du et stort udvalg af tilbehør og udstyr til fiskeri. Det gælder både fiskeri i hav, søer og åer.

Forfanget er dén del på din fiskestang, der har kontakt til fluen, og som udgør den yderste del af linen. I praksis kan udstyret beskrives som en forlængelse af din line. Udstyret er en vigtig del af dit fiskeri, og det har indflydelse på din succes med at få de ønskede fisk i nettet. Det er forfanget, der er udsat for mest belastning under fiskeriet, og udstyret skal derfor kunne håndtere stort pres uden at det ødelægges. Hos Topgrej finder du et stort udvalg af tilbehør og udstyr til fiskeri. Det gælder både fiskeri i hav, søer og åer.

Værd at vide om forfang

Overordnet set findes der 2 varianter af tilbehøret til fiskeri – hhv. udgaverne af nylon og af polyester. De er begge velegnede til kystfiskeri, og de har hver deres fordele og egenskaber. Den mest betydningsfulde fordel ved nylonudgaven er, at de ikke synker meget. De er gode at bruge, når du ønsker at fiske i højt og let vand. Vil du derimod gerne længere ned på bunden af vandet, eller er der bølger, er det værd at bruge polyforfang. Disse er en anelse tungere, og de har dermed lettere ved at synke ned, så de kan præsentere sig for fiskene nær bunden. Det er vigtigt at være opmærksom på, at længderne på udstyret varierer. Der er forskel på, om det er pighvar forfang eller forfang til fladfisk, du benytter dig af. Typisk er udstyret på samme længde som selve fiskestangen (det vil sige omkring 3-3,5 m). Ønsker du at fiske med store fluer, anbefales det, at du vælger en kortere udgave. Dette vil være ideelt til geddefiskeri.

Køb forfang til makrel, torsk og sild hos Topgrej

Hos Topgrej tilbyder vi et stort udvalg af det uundværlige fiskeriudstyr. Det store udvalg gør det muligt for både den erfarne fisker og nybegynderen at købe det bedste udstyr, der matcher erfaring og fiskeritype. Det kan svare sig at undersøge forskellige produkter, så du kan sammenligne deres detaljer og fordele. Når du sammenligner forfang, skal du holde øje med følgende punkter:

● Materiale

● Længde

● Tykkelse

● Vægt

● Anvendelse i forhold til fiskeritype

Vi har gjort det nemt og gennemskueligt for enhver at udvælge det bedste udstyr og det rette tilbehør. Alle vores produkter er nøje beskrevet med alle vigtige informationer og oplysninger. Du skal altid vælge fiskeritilbehør, der matcher anvendelsesformålet. Når det kommer til fiskeri, er det typen af vand, samt de fisk, du går efter at få på krogen, der skal være i fokus. Uanset om du har tænkt dig at fiske efter torsk, sild, makrel, hornfisk, sej, lubbe eller aborre, hjælper det dig, at du har det bedste udstyr at fiske med.

Derfor er forfang vigtigt for dit fiskeri

Det siges, at agnet er noget af det mest oversete fiskeriudstyr. Hovedparten af fiskere har fokus på fiskestang og spole og lægger i mindre grad vægt på line og linens tilbehør. En succesfuld og udbytterig fisketur er med til at holde din motivation oppe og give dig lyst til at tage ud af fiske igen. Derfor kan det svare sig at købe kvalitetsudstyr og vigtigt tilbehør, der kan fremme sandsynligheden for, at du kommer hjem med fangst. I denne forbindelse er det værd at kende til forfangets 2 hovedformål:

● Beskyttelse af fiskestang

● Flot præsentation af din agn

Forlængelsen af din line er med til at beskytte din primære fiskesnor, så der ikke opstår skader og brud på den. Det kan blive en trættende og med tiden også en dyr affære, hvis din primære fiskesnor knækker eller udsættes for slid. Når det kommer til at fiske efter torsk, vil denne type fisk have tendens til at dække sig på bunden – og gerne i et stenet terræn. De skarpe omgivelser kan slide på linen, eller din agn kan komme til at sidde fast i sten. Forfang til torsk, sild, gedde og andre fisk har også den fordel at højne din succesrate for at få bid. Tilbehøret hjælper med til at præsentere agnet, så fiskene bliver tiltrukket af synet. Sørg for at købe udgaver, der er lavet af gennemsigtig tråd, så fiskene ikke kan se linen.

Hvordan skal mit forfang se ud?

Når du undersøger vores store sortiment, vil du opleve en masse forskellige designs på det vigtige fiskeriudstyr. Der kan være stor forskel på, hvordan udstyret er lavet, og hvordan det er pyntet. Mens nogle udgaver er skabt i enkle designs med én eller to farver, er der andre varianter, der er mere omfangsrige, og som er pyntet med farvestrålende detaljer. Hvordan dit tilbehør til fiskeri skal se ud, afhænger af, hvad du ønsker at fange. Dit fiskeritilbehør skal altid vælges i forhold til fiskeritype og fiskeriformål. Fisker du efter fisk i mørkt vand, kan det være de farvestrålende udgaver, du skal gå efter. Det samme gælder, hvis du går efter fisk, der har tendens til at gemme sig på havbunden. Vægten af fisketilbehøret er af mindre betydning. Som tommelfingerregel gælder det, at du skal bruge udstyr, der matcher kraften af og størrelse på de fisk, du går efter. Des større fisk, des højere vægt. Et silde forfang vil med andre ord se anderledes ud end en udgave, der skal bruges til at fange gedder eller pighvar.

Særligt om længde på forfang

Det er typisk længden, der er det mest debatterede punkt, når det kommer til det uundværlige fiskeritilbehør. Der findes ikke ét konkret svar på, hvor lang dit gedde-, aborre-, fladfiske forfang skal være. Det beror på en individuel vurdering og på dine erfaringer. De fleste udgaver ligger på omkring 60-90 cm. Anvender du levende madding, kan det svare sig at vælge en længere snor. Er du nybegynder med fiskeri, er det en god idé at øve dit kast med fiskestangen derhjemme, så du får styr på og ro ved teknikken. Håndteringen af fiskestangen kommer til at få stor indflydelse på din mulighed for at få bid på krogen. Det er normalt og naturligt at skulle bruge mange timer på at øve og vænne sig til kastet. Tålmodighed og brug af højkvalitetsudstyr er blandt de mest afgørende forudsætninger for, at du kommer til at trives med fiskeri i mange år frem. Køb derfor et nyt forfang allerede i dag.

TopGrej.dk | Kalundborgvej 88 | 4200 Slagelse | Danmark | Mail: support@topgrej.dk | CVR: 37 19 09 50