Fri fragt ved køb over 500kr.

Kystgrej

Kystgrej

Herunder finder du vores udvalg af Kystgrej.

Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra forskellige, store som små mærker til kystfiskeren. Du kan her finde alt fra waders til spinnestænger, endegrej og øvrigt tilbehør. Er du på jagt efter waders, så har vi et stort udvalg i alt fra åndbare waders og neopren waders til waders sæt, vadejakker og vadestøvler.
Herunder finder du vores udvalg af Kystgrej.

Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra forskellige, store som små mærker til kystfiskeren. Du kan her finde alt fra waders til spinnestænger, endegrej og øvrigt tilbehør. Er du på jagt efter waders, så har vi et stort udvalg i alt fra åndbare waders og neopren waders til waders sæt, vadejakker og vadestøvler.

Hvad er kystgrej?

Kystgrej og kystfiskeri er, som navnet antyder, fiskeri der foregår tæt på land/kysten. Danmarks kyst byder på et stort udvalg af variation i forhold til bundforhold og sceneri. Netop bundforhold har meget at sige, når man taler om kystfiskeri. Hvis målet er fladfisk, så kan det godt være en god ide at fiske steder med relativt sandet bund, da arter som rødspætter, skrubbe, pighvar osv. typisk graver sig ned i sandet for at skjule sig fra byttedyr.

Hvis målet er havørreder, så er det derimod bundforhold, der har mere vegetation og variation, som er bedst at opsøge. Stenrev, tangskove og andet der kan fungere som gemmesteder for byttedyr som rejer, kutlinger, hundestejler, tobis osv. gør at havørrederne typisk ikke er langt væk. Et fantastisk værktøj til at finde nye fiskesteder er Google Maps. Her kan man hurtigt afsøge kyststrækninger i jagten på den rigtige bund.

Hvad kan man fange med kystgrej på kysten?

Der kan fanges en lang række arter fra kysten, men det afhænger af hvor man fisker, som beskrevet ovenfor. Langt de fleste jagter dog de sølvblanke havørreder, der af mange anses som den ultimative fisk på kysten. Der kan bruges utallige timer på kysten i forsøget på at lande en havørred, men det gør det til gengæld bare så meget bedre, når det så endelig lykkes.

Ud over havørreder og fladfisk, så er det også muligt at fange torsk, hornfisk og sågar makrel fra kysten. Hornfisk er især en yndet art for mange begynder, da de kommer i meget store stimer i starten af foråret. Det er med andre ord en overkommelig opgave at fange dem.

Hvad for noget kystgrej skal man bruge?

Som udgangspunkt skal man bruge en kyststang, et kysthjul (spinnehjul), noget fiskeline og så nogle blink. Der findes et stort udvalg af ovennævnte kystgrej, og det er bestemt muligt at komme i gang med denne form for fiskeri for ganske få penge.

En typisk kyststang er mellem 8-10 fod og har en anbefalet kastevægt på 10-35g. Den anbefalede kastevægt beskriver hvor tunge blink/spinnere/kystwobler/gennemløber, som stangen kan klare at kaste med (eller i hvert fald kaster længst med).

Et kysthjul er typisk af typen ”fastspolehjul” eller ”spinnehjul”. Nogen bruger ”multihjul” på kysten, men for langt de fleste fungerer et spinnehjul bedst. Et kysthjul er normalt i str. 2500, 3000 eller 4000. I langt de fleste tilfælde er str. 3000 rigeligt til at kunne opbevare nok line og bremse selv de største havørreder.

Af endegrej findes der også et meget bredt sortiment, men man inddeler det typisk i enten: blink, gennemløbsblink og kystwoblere. Et blink og et gennemløbsblink er typisk lavet i metal, og den eneste forskel på de to er at den ene har linen igennem hele blinket, frem for at binde det til linen i den ene ende. En kystwobler er lidt anderledes, og den er normalt produceret i enten plastic eller træ. Fælles for stort set alle blink/woblere er at de skal imitere mindre byttefisk.

Hvornår er det bedst at fiske på kysten?

Man kan fiske på kysten året rundt, men alt afhængigt af, hvilken art der fiskes efter, så kan der være tider på året der er bedre end andre. F.eks. er der gennem foråret/sommeren god mulighed for at fange hornfisk. Hvis målet er en stor havørred, så er det typisk de koldere efterårs-/vintermåneder, hvor chancen er størst. Det er dog med fiskeri, at der ikke findes et endegyldigt svar på hvor og hvad der er bedst til at fange noget. Det bedste man kan gøre, er at være ved vandet så meget som muligt – Knæk & Bræk.

TopGrej.dk | Kalundborgvej 88 | 4200 Slagelse | Danmark | Mail: support@topgrej.dk | CVR: 37 19 09 50