Fri fragt ved køb over 500kr

Sage

Sage

Sage er kendt for deres super lækre stænger, som kaster fantastisk.

Der findes et stort udvalg af forskellige typer fluestænger fra Sage og vi har udplukket de modeller som vi mener passer bedst til det danske fiskeri og vores kunder.

Er der en model i deres serie vi ikke har oprettet, så blot kontakt os, da vi kan skaffe alt fra deres sortiment.
Sage er kendt for deres super lækre stænger, som kaster fantastisk.

Der findes et stort udvalg af forskellige typer fluestænger fra Sage og vi har udplukket de modeller som vi mener passer bedst til det danske fiskeri og vores kunder.

Er der en model i deres serie vi ikke har oprettet, så blot kontakt os, da vi kan skaffe alt fra deres sortiment.

Sage blev skabt i 1980 af stang designeren, Don Green hvorefter hurtigt tilsluttede Bruce Kirschner sig og dermed var Sage skabt med en ide i tankerne - at bygge og skabe verdens fineste performance flue udstyr. Ved brug af innovative, verdens klasse materialer og års erfaringer fra tidligere arbejde med Fenwick og Grizzly stang producenter, revolutionerede Don hurtigt fluefisker verdenen. 

Da Sage startede sin forretning på Bainbridge Island, WA, blev det først kendt som Windslow Rod Company, opkaldt efter den lille by på Bainbridge Island. Der gik ikke lang tid før de skiftede navn til Sage, hvor beliggenheden på Bainbridge Island er fortsat den samme idag. Startende med kun 6 ansatte og omkring 1.500 kvadrat meter dedikeret til udvikling og maskiner, har Sage idag vokset til 175 ansatte arbejdende over 30.000 kvadrat meter.

Til at starte med er det vigtigt at forstå værdisættet hos Sage, har været konstant fra begyndelsen: Perfektionere performance, vægt på design og funktioner. Filosofien var simpel: specielle produkter til specielle fiskere.

Gennem års erfaringer, har Don lært at fluestænger ikke skal løbe tør for kræfter. Der var scenarier hvor fiskeren ikke har kunne udnytte kræfterne fuldt ud. De bedste designs var dem hvor der kunne være kræfter i overskud, hvorfra navnet “Reserve Power” var givet til den nye serie fluestænger Don udviklede i graphite for at skabe højere line hastighed og længere kast på blæsende dage. Navnet blev forkortet til RP, og frigivet i 1983. Det var den første store serie frigivet fra Sage, og RP familien bygget over Sage’s Graphite II teknologi blev hurtigt den mest omtalte fluestang rundt i verden.

Ved at genkende de forskellige fiske scenarier der kræver en forskellig aktion, designede Don i 1987, den legendariske LL serie af moderate aktion fluestænger i klassen 2-5 til det lette fiskeri.

Innovationen stoppede ikke her for Don: Han fortsatte sit arbejde og og introducerede i 1989, Graphite III og RPL. Allerede i tidlig 90’erne var denne standard for high performance fluestænger. Derudover i 1989 bragte de til markedet, en serie specielt bygget til de unikke udfordringer ved saltvandsfiskeriet. Her blev RPLX i klasserne 8-12 hurtig standarderne.

Igennem 1990’erne og 2000, fortsatte Sage med at lede industrien indenfor materiale udvikling til fluestænger, design og innovationen. Udfordringerne blev nu hvad der kunne fjernes uden at gå på kompromis. 

Gennem 2000 årene, skete der en stor udvikling indenfor kulfiberen, hvor både generation5, og ikke mindst senere Konnetic teknologien også blev introduceret. Men senere i 2017 kom en mere banebrydende KonneticHD teknologi der har sat nye standarder for fluestængerne idag. 

Sage forblev fokuseret på fluefiskernes specielle behov, hvortil de senere introducerede ultra-fast stængerne til dette. Men samtidig også i de forskellige moderate aktioner, fra lette til de hurtige stænger. Hoved fokus har altid været erfaringen og at udarbejde den rigtige aktion og performance stang til enhver situation.

Imens den store innovation af Sage’s udvikling af stænger og erfaringer, har de også designet og produceret fluehjul. Dette er siden de introducerede 500 serien tilbage i 1984. Samme indblik i detaljerne, form og funktion fra Sage’s stang design er også det der driver Sage’s hjul innovation.

I mere end 3 årtier var Sage førende indenfor industrien i hjul design. Hvor allerede i de tidlige år indgik de partnerskab med world-class producenterne Hardy, og Dannielsson, samt ejerskab af Lamson i midt 1990’erne.

Den store innovation kom I 2001, hvor man introducerede 3000 drag serien, med tilhørende sealed carbon system (SCS). Dette var en stor game changer for dem og ikke mindst fiskeren der søgte high performance. Her revolutionerede de markedet med at benytte carbon der er et mere stærkt, holdbar og lettere materiale.

Den kombinerede ekspertise indenfor flere områder fra Sage, kombineret med partnerskaber verden over, gjorde de nåede et ultimativ mål omkring præcis kontrol

Selv dagen idag søger Sage fortsat performance fordele gennem nye materialer og designs. Siden Sage håndbyggede den første stang i 1980, har perfekt performance, været deres værdi sæt. Dette styrer fortsat deres never-ending jagt på nye materiale teknologier, innovation af stang aktioner og udviklingen af hjul. Dette får Sage’s team til at udveksle ideer, skibe grænserne og finde skønheden i detaljer. Samt driver deres ønsker om håndlavet i USA, og den store fælles passion indenfor fluefisker verden.

TopGrej.dk | Kalundborgvej 88 | 4200 Slagelse | Danmark | Mail: support@topgrej.dk | CVR: 37 19 09 50