Predators

Predators

Herunder finder du vores udvalg af Predator grej.

Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra forskellige mærker til Predator fiskeren. Du kan her finde alt fra waders til fiskestænger, endegrej og øvrigt tilbehør.
 • Køb endegrej billigt online hos os. Vi har et stort udvalg af endegrej til skarpe priser. Husk vi altid har god service og hurtig levering!
 • Her finder du alt hvad du kunne få brug for til kystfiskeri, når du har fået fisk på krogen. Fangst tilbehør i form af net, knive mm. Kig ind i dag.
 • Fiskeliner til din fiskestang. Her finder du et stort udvalg af diverse fiskeliner. Vi forhandler monoliner, fletliner og andre fiskeliner. Kig ind og se vores store udvalg.
 • Flydedrager er uundværlige, hvis du er predatorfisker. Hos Topgrej kan du finde en flydedragt, som passer til dine behov. Vi har billige priser- Se det her
 • Stort udvalg af Grejkasser. Mange forskellige slags Grejkasser i mange størrelser og designs til dit grej til predator fiskeri. Klik ind og se vores store udvalg af fiskegrej.
 • Stort udvalg af grejtasker. Mange forskellige slags tasker til dit fiskegrej i mange størrelser og designs. Klik ind og se vores store udvalg af fiskegrej.
 • Stort udvalg af Predator hjul fra mange forskellige mærker. Klik ind og se vores store udvalg af fiskegrej.
 • Stort udvalg af Predator stænger. Mange forskellige slags. Klik ind og se vores udvalg af fiskegrej eller besøg vores butik i Slagelse.
 • Stort udvalg af Sakse og lineklippere til predatorfiskeri. Mange forskellige modeller og designs til enhver fiskesituation. Kik ind og se vores store udvalg af fiskegrej.
 • Stort udvalg af forskellige stang sæt til predator fiskeri. Klik ind og se vores store udvalg af fiskegrej.
 • Stort udvalg af waders. Mange forskellige modeller og designs. Waders, Vadejakke, Vadestøvler. Alt i Waders til fisketure. Kig ind og se vores store udvalg af fiskegrej.
 • Stort udvalg af alt øvrigt tilbehør du kan have brug for på fisketure. Alt fra tænger, solbriller og vægte til undervandskamera. Kig ind og se vores store udvalg af fiskegrej.
Herunder finder du vores udvalg af Predator grej.

Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra forskellige mærker til Predator fiskeren. Du kan her finde alt fra waders til fiskestænger, endegrej og øvrigt tilbehør.

Hvad er predatorfiskeri?

Predatorfiskeri dækker over fiskeri efter rovfisk. En rovfisk er en overordnet betegnelse for arter af fisk, der lever af at spise andre fisk. I Danmark har vi en del forskellige rovfisk som f.eks. gedde, aborre og sandart. Der findes andre, men disse er de mest eftertragtede blandt lystfiskere.

Fiskeriet efter predators foregår ved at bruge endegrej der imiterer byttefisk, som rovfiskene lever af. Normalt bruges betegnelsen ”predators” om de rovfiskearter der lever i ferskvand. Langt de fleste danske søer har en bestand af minimum én af de ovennævnte arter, og der er derfor rig mulighed for at fiske efter dem. Alt afhængigt af hvilken af arterne der fiskes efter, så kan der dog være markant forskel på udstyret. Det skyldes hovedsageligt forskellen på størrelsen af de pågældende arter samt deres foretrukne størrelse byttefisk.

Hvad er predatorgrej?

Grejet til predatorfiskeri dækker, som nævnt ovenfor, over en del forskelligt grej.

Gedde:

Til kastefiskeri efter gedder bruges typisk relativt store woblere, spinnere og shads/gummidyr. Disse kan veje alt fra 20g. til over 100g. Det stiller store krav til både hjul og stang, som skal kunne håndtere det tunge endegrej. En stang til kastefiskeri efter gedder er normalt mellem 7-9 fod med en anbefalet kastevægt op til 10g. til 150g. – det afhænger af størrelsen på det endegrej man vil bruge.

Hjulet til kastefiskeri efter gedder er enten et kraftigt spinnehjul i str. 3000-5000 eller et mindre multihjul, typisk af typen lavprofil multihjul. Dertil bruges normalt en fletline med en lidt tykkere diameter end til f.eks. kystfiskeri. Det er vigtigt at huske et forfang når man fisker efter gedder. Det skyldes at gedder har ekstremt skarpe tænder, som nemt bidder normal fiskeline over. Derfor bruges enten en tyk fluorocarbon eller et geddeforfang i stål/metal.

Aborre & Sandart:

Fiskegrej til aborre og sandart minder en del om hinanden, da der normalt bruges mindre endegrej til fiskeriet efter disse arter. Her vil stænger på 7-9 fod med kastevægt op til 40g. være et fint valg. Fiskehjul til fiskeriet efter disse arter er også lidt mindre end til geddefiskeriet. Her vil spinnehjul i str. 1000-3000 være gode valg. Linen til sandart og aborre fiskeri er meget den samme som den til kystfiskeri (omkring 0,10mm-0,15mm hvis det er fletline / 0,20mm-0,35mm hvis det er nylon). Det kan også være en god ide at bruge forfang når man fisker efter sandart – det behøver dog ikke være lige så kraftigt som til geddefiskeriet.

Hvornår er det bedst at fiske efter predators?

Som med så mange andre arter, så kan man fiske efter rovfisk hele året. Det er dog vigtigt at holde øje med fredningstider for de forskellige arter. Fredningstiderne giver fiskene ro til at gyde og videreføre arten, hvilket betyder at de skal have ro.

Fiskeriet lige efter fredningen er kendt som værende et rigtig godt tidspunkt at fiske efter de forskellige rovfisk. Det skyldes at de er sultne efter gydningen, som kræver en masse af deres energi. Fiskeriet efter gedder begynder normalt i maj måned (de er fredet i april). Den 1. maj er derfor kendt som geddepræmiere bland mange lystfiskere.

Hvis man vil fange den helt store gedde, aborre eller sandart, så er det dog typisk efterår/vinter månederne der er bedst. Her har de spist sig tykke til vinteren og er derfor på deres absolutte topvægt.

TopGrej.dk | Kalundborgvej 88 | 4200 Slagelse | Danmark | Mail: support@topgrej.dk | CVR: 37 19 09 50