Fri fragt ved køb over 500kr

læs mere
Læs mindre
Put & take grej

Put & take grej

Herunder finder du vores udvalg af Put & Take grej.

Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra forskellige mærker til Put & take fiskeren. Du kan her finde alt fra waders til fiskestænger, endegrej og øvrigt tilbehør.
Herunder finder du vores udvalg af Put & Take grej.

Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra forskellige mærker til Put & take fiskeren. Du kan her finde alt fra waders til fiskestænger, endegrej og øvrigt tilbehør.

Hvad er Put & Take fiskeri?

Put & Take er en betegnelse for søer, som man betaler for at fiske i. Disse søer bliver fyldt fisk i, som lystfiskere så kan fange – Deraf navnet put and take. Normal er det regnbueørreder, tigerørreder og guldørreder, der sættes ud i disse søer, men det bliver stadigt mere populært at sætte andre arter ud også. Det kunne være enten stør, maller eller karper. Klassisk put&take fiskeri er dog efter de forskellige slags ørreder.

Hvilket grej skal man bruge til Put&Take fiskeri?

Grejet til put&take fiskeri minder meget om det man bruger til kystfiskeri. Hvis det er spinnefiskeri, så bruges en 8-10 fods fiskestang, der kan kaste med endegrej op til ca. 40g. Dertil bruges et spinnehjul i str. 1000-4000 med enten nylon eller fletline.

Man kan også med fordel fiske med flue i put and take søer. Igen er det meget det samme grej der bruges, som på kysten. En fluestang i klasse 5, 6 eller 7 vil være velegnet. Alt efter årstid, så kan fiskene godt befinde sig på forskellige dybder. Derfor er det en god ide at have forskellige forfang med i både flydende, intermediate og synkende.

 

Hvad skal man bruge af endegrej til put and take fiskeri?

Man kan inddele endegrejet til put and take fiskeri i 3 kategorier: blink/spinnere, bombarda fiskeri og fluefiskeri.

Blink/spinnere: her bruges typisk små gennemløbsblink eller små spinnere. Det skyldes at ørreder normalt lever af mindre fisk og insekter, så endegrejet skal derfor ikke være for stort.

Bombarda: bombarda fiskeri er en metode, der gør det muligt at fiske med flue på spinnestangen. Her bruges et flåd der udgør vægten, så man kan kaste med de lette fluer, selvom man bruger en spinnestang. Det kan være en rigtig effektiv metode på dage, hvor fiskene er svære at lokke.

Det er også muligt at fiske med Powerbait som er en form for dej, der lugter. Powerbait kommer i mange forskellige farver og duftvarianter. Det minder om det foder som ørrederne er blevet fodret med gennem hele deres liv, og det kan derfor være godt at have med, når man fisker i put and tak søer.

Fluefiskeri: hvis man hellere vil fange fiskene på fluegrejet, så er det normalt små fluer i kradse farver der fungerer godt. Farver som hvid, pink, orange og gul er normalt gode til put and take fiskeri.

Hvad skal man bruge af tilbehør til Put & Take fiskeri?

Der findes en masse ekstra grej til put and take fiskeri, som kan gøre turen bedre. Noget af det vigtigste er dog et par gode polaroid briller. Polaroid solbriller fjerner meget af genskæret på vandet, så man bedre kan se gennem vandet og finde ud af, hvor fiskene opholder sig.

Derudover er det også en god ide at anskaffe sig et fangstnet, i tilfælde af at der er bid. Hvis man har været så heldig at fange en ørred, så vil mange gerne vide hvad den vejer. Her kan en dedikeret fiskevægt være behjælpelig, så man kan blære sig til vennerne. Hvis fisken skal med hjem til middagsbordet, så er det også rart med en fiskekniv til at sprætte fisken op, så man kan rense den inden man kommer hjem.

Alt dette udstyr kan godt være svært at bære på en gang, og her kan en grejkasse og en grejtaske være gode til at organisere udstyret, så man nemt kan komme til det.

TopGrej.dk | Kalundborgvej 88 | 4200 Slagelse | Danmark | Mail: support@topgrej.dk | CVR: 37 19 09 50