Fri fragt ved køb over 500kr.

Put & take grej

Put & take grej

Herunder finder du vores udvalg af Put & Take grej.

Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra forskellige mærker til Put & take fiskeren. Du kan her finde alt fra waders til fiskestænger, endegrej og øvrigt tilbehør.
Herunder finder du vores udvalg af Put & Take grej.

Vi kan tilbyde mange forskellige varer fra forskellige mærker til Put & take fiskeren. Du kan her finde alt fra waders til fiskestænger, endegrej og øvrigt tilbehør.

Put and Take grej

Herunder finder du vores udvalg af Put and Take grej, for her hos Topgrej kan vi tilbyde mange varierende varer fra forskellige mærker til Put and Take-fiskeren. Du kan finde alt fra waders og fiskestænger til endegrej og øvrigt tilbehør, du har brug for, inden du tager afsted på fisketur.

 

Hvad er Put and Take?

Put and Take er en betegnelse for planlagt fiskeri. Kort sagt foregår det i søer, som du betaler for at fiske i. Disse søer bliver fyldt med fisk, som lystfiskere så kan fange – Deraf navnet Put and Take. Normal er det regnbueørreder, tigerørreder og guldørreder, der sættes ud i disse søer, men det bliver stadigt mere populært at sætte andre arter ud også. Det kunne være enten stør, maller eller karper. Klassisk Put and Take fiskeri er dog som oftest målrettet efter forskellige slags ørreder.

 

Hvad fisker man med i Put and Take?

Når du så har fundet det rette sted og den specifikke sø, kommer det næste step: forberedelsen. Her spørger du måske dig selv: ”Hvilket grej til Put and Take?” Som oftest kan du gøre brug af den traditionelle kombination af fiskestang og agn, du normalt anvender i andre fiskeriformer. Men er du på udkig efter mere specialiseret udstyr, har vi et par råd her:

Grejet til Put and Take fiskeri minder meget om det, du bruger til kystfiskeri. Hvis det er spinnefiskeri, så bør bruges en 8-10 fods fiskestang, der kan kaste med endegrej op til ca. 40g. Dertil bør bruges et spinnehjul i str. 1000-4000 med enten nylon eller fletline.

Du kan også med fordel fiske med flue i Put and Take-søer. Igen er det meget det samme grej, du skal bruge, som hvis du stod ved kysten. Her vil en fluestang i klasse 5, 6 eller 7 være velegnet. Alt efter årstid, så kan fiskene godt befinde sig på forskellige dybder. Derfor er det en god ide at have flere forfang med i både flydende, intermediate og synkende typer, når du fisker Put and Take.

Hvad skal man bruge af endegrej til Put and Take fiskeri?

Man kan inddele endegrejet til Put and Take fiskeri i 3 kategorier: blink/spinnere, Bombarda fiskeri og fluefiskeri. Her får du et overblik over, hvilket udstyr vi anbefaler under hver af de forskellige typer:

Blink/spinnere:

Til Put and Take bruges her typisk små gennemløbsblink eller små spinnere. Det skyldes, at ørreder normalt lever af mindre fisk og insekter, så endegrejet skal derfor ikke være for stort, da det jo gerne må mime det bytte, som fiskene styrer efter.

Bombarda:

Bombarda fiskeri er en metode, der gør det muligt at fiske med flue på spinnestangen. Her skal du bruge et flåd, der udgør vægten, så du kan kaste med de lette fluer, selvom du bruger en spinnestang. Det kan være en rigtig effektiv metode på dage, hvor fiskene er svære at lokke.

Det er også muligt at fiske med Powerbait, som er en form for dej, der lugter. Powerbait kommer i mange forskellige farver og duftvarianter. Det minder om det foder, som ørrederne er blevet fodret med gennem hele deres liv, og det kan derfor være godt at have med, når man fisker i Put and Take søer.

Fluefiskeri:

Hvis du hellere vil fange fiskene på fluegrejet, så er det normalt små fluer i kradse farver, der fungerer bedst. Nuancer som hvid, pink, orange og gul er normalt gode til Put and Take fiskeri.

 

Hvad skal man bruge af tilbehør til Put and Take fiskeri?

Der findes en masse ekstra fiskegrej til Put and Take fiskeri, som kan gøre turen endnu bedre. Noget af det vigtigste er dog et par gode polaroid briller. Polaroid solbriller fjerner meget af genskæret på vandet, så du bedre kan se igennem overfladen og finde ud af, hvor fiskene opholder sig.

Derudover er det også en god ide at anskaffe sig et fangstnet i tilfælde af, at der er bid. Hvis du er så heldig at fange en ørred, så vil du garanteret også gerne vide, hvad den vejer. Her kan en dedikeret fiskevægt være behjælpelig, så du bagefter kan blære dig til vennerne. Hvis fisken skal med hjem til middagsbordet, så er det også rart med en fiskekniv til at sprætte den op, så du nemt kan rense den, inden du tager den med hjem.

Alt dette udstyr kan godt være svært at bære på en gang, og her kan en grejkasse eller en grejtaske være oplagte til at organisere udstyret, så du nemt kan have det hele med og komme til det.

 

Find alt dit Put and Take grej hos Topgrej

Vi har her hos Topgrej et bredt udvalg af fiskegrej til Put and Take, som du kan se her på siden. Vi sørger for jævnligt at opdatere sortimentet, ligesom vi også har kampagner og tilbud, så du altid er sikret gode og fordelagtige priser på dit Put and Take udstyr.

Er du i tvivl om, hvilket udstyr, du har brug for? Så tøv ikke med at kontakte os enten pr. mail eller telefon. Vi er meget skarpe på vore grej, og vi kan derfor sagtens tage en snak om, hvad vil være det bedste match til netop dit fiskeri.

TopGrej.dk | Kalundborgvej 88 | 4200 Slagelse | Danmark | Mail: support@topgrej.dk | CVR: 37 19 09 50